Prostor nad oblaki, ki sprosti dušo in okrepi telo.

 

Popoln razgled nad mestom.

 

Pustolovske počitnice za otroke.

 

Najboljši čaj, jota in razgled nad mestom!

 

Dobrote iz domače kuhinje!

 
 
 
 

Sveže pečen kruh.

 
 
 

Slastna Cankarjeva kava!

 
 
1
1

 

GPS lokacija koče na Planini nad Vrhniko: +45° 58′ 17.58″, +14° 15′ 5.70″

Zaplana

Dostop do izhodišča

Avtocesto Ljubljana – Koper (A1) zapustimo na izvozu Vrhnika. Na prvem semaforiziranem križišču zavijemo levo in vožnjo nadaljujemo po stari cesti proti Logatcu. Prečkamo drugo in tretje semaforizirano križišče ter se začnemo vzpenjat po Vrhniškem klancu. Na malo manj opaznem križišču, pri odcepu za Strmico, zavijemo desno. Pot nadaljujemo skozi vas Strmica. Vozimo po glavni cesti in sledimo oznakam Razgledni stolp. Ko pri zadnji oznaki zavijemo desno in se peljemo mimo vodnega zajetja, in bivšega Drnovškovega domovanja, sledimo asflatni cesti, ki zavije ostro desno in se priključimo na makadamsko cesto. Avto lahko parkiramo ob robu ceste na primernem mestu in nadaljujemo peš.

Iz Logatca se po stari cesti peljemo proti Vrhniki. Le malo za tem, ko se v levo odcepi cesta proti Zaplani, bomo prišli do manj opaznega križišča, kjer se v levo odcepi cesta proti vasi Strmica. Pot nadaljujejo tako kot je opisano zgoraj.

Opis poti

Ko parkiramo, nadaljujemo peš po dokaj položni cesti z rahlimi vzponi in spusti. Malo pred ciljem nas čaka še kratek večji vzpon, ki nas pripelje do planinske koče in razglednega stolpa.

Tel: 040 848 442
E-mail: mitja@planina-vrhnika.si
© 2015 Planina nad Vrhniko

Izdelava in oblikovanje:
Visart_logo