Prostor nad oblaki, ki sprosti dušo in okrepi telo.

 

Popoln razgled nad mestom.

 

Pustolovske počitnice za otroke.

 

Najboljši čaj, jota in razgled nad mestom!

 

Dobrote iz domače kuhinje!

 
 
 
 

Sveže pečen kruh.

 
 
 

Slastna Cankarjeva kava!

 
 
1
1

 

Jamarstvo

Območje Vrhnike velja za stičišče treh različnih pokrajin – Ljubljanskega barja, predalpskega in kraškega sveta, zaradi katerega je Vrhnika in njena okolica polna podzemnih rovov, brezen, rek in dvoran. Registriranih je ogromno jam, med njimi Pajsarjeva jama, jama v kamnolomu Lesno Brdo, Roparska jama, jama pri Gnezdu, Brezno pravilne odločitve, Tonikovo brezno, Žirovcova jama, Ferranova buža in Vrhniška jama.

Žirovcova jama je bila odkrita leta 2010 in vpisana v kataster jam kot 10.000 jama v Sloveniji. Z dolžino 5994 m zaseda 15. mesto na seznamu najdaljših slovenskih jam.

Ferranova buža, ki se nahaj malo pod Planino, na koncu skalne police skriva  50 m dolg slap, kar pomeni, da se v Ferranovi buži nahaja najgloblji podzemski slap v Sloveniji s stalno vodo. V jami so odkrili tudi 14 živalskih vrst, med njimi tudi človeško ribico.

640_5917teren-1075-5

Med bolj raziskanimi je tudi Vrhniška jama a je vstop vanjo tako kot pri ostalih jamah na tem območju,zaradi težkega vhodnega vstopa, možen le pod strokovnim vodstvom jamarjev.

Tel: 040 848 442
E-mail: info@planina-vrhnika.si
© 2015 Planina nad Vrhniko

Izdelava in oblikovanje:
Visart_logo