Prostor nad oblaki, ki sprosti dušo in okrepi telo.

 

Popoln razgled nad mestom.

 

Najboljši čaj, jota in razgled nad mestom!

 

Dobrote iz domače kuhinje!

 
 
 
 

Sveže pečen kruh.

 
 
 

Slastna Cankarjeva kava!

 
 
1
1

 

Jamarstvo

Območje Vrhnike velja za stičišče treh različnih pokrajin – Ljubljanskega barja, predalpskega in kraškega sveta, zaradi katerega je Vrhnika in njena okolica polna podzemnih rovov, brezen, rek in dvoran. Registriranih je ogromno jam, med njimi Pajsarjeva jama, jama v kamnolomu Lesno Brdo, Roparska jama, jama pri Gnezdu, Brezno pravilne odločitve, Tonikovo brezno, Žirovcova jama, Ferranova buža in Vrhniška jama.

Žirovcova jama je bila odkrita leta 2010 in vpisana v kataster jam kot 10.000 jama v Sloveniji. Z dolžino 5994 m zaseda 15. mesto na seznamu najdaljših slovenskih jam.

Ferranova buža, ki se nahaj malo pod Planino, na koncu skalne police skriva  50 m dolg slap, kar pomeni, da se v Ferranovi buži nahaja najgloblji podzemski slap v Sloveniji s stalno vodo. V jami so odkrili tudi 14 živalskih vrst, med njimi tudi človeško ribico.

640_5917teren-1075-5

Med bolj raziskanimi je tudi Vrhniška jama a je vstop vanjo tako kot pri ostalih jamah na tem območju,zaradi težkega vhodnega vstopa, možen le pod strokovnim vodstvom jamarjev.

Tel: 040 848 442
E-mail: info@planina-vrhnika.si
© 2015 Planina nad Vrhniko

Izdelava in oblikovanje:
Visart_logo