Prvomajske pustolovske počitnice

torek, 14. maja 2019 ob 09:38

V zadnjih dneh letošnjega muhastega aprila je koča na Planini nad Vrhniko zaživela še v malo drugačni luči, kot jo že poznamo. V soorganizaciji z Veseljem 17, s .p. so se konec aprila odvijale prve tridnevne pustolovske počitnice, na katerih je uživalo 28 otrok, starih med 6 in 12 let, ter 5 vzgojiteljev. Glavni cilj počitnic je bil, da otroci čim več časa preživijo zunaj, v naravi in da se odmaknejo od danes prevečkrat uporabljenih elektronskih naprav.

Otroci so na pustolovskih počitnicah skozi igre izkustveno spoznavali Planino in njeno bližnjo okolico – spoznali so različne drevesne vrste, gozdni bonton, gozdne živali in njihovo prehranjevanje. V popoldanskem času so se preskusili v različnih športnih turnirjih ter tako razvijali in krepili športni duh, glasbeni ritem in različne motorične spretnosti. Prav tako so razvijali ročne spretnosti ob peki lastnega kruha v krušni peči in ustvarjalnih delavnicah. Kot pravi pustolovci smo zakurili tudi taborni ogenj in na njem spekli slastne penice. Večere smo si krajšali z različnimi spoznavnimi in socialnimi igrami ter plesom in glasbo. Zvečer smo se prijetno utrujeni, polni vtisov z doživetij in z velikim nasmehom na obrazih ulegli na skupna ležišča v koči ter v pričakovanju naslednjega dne drug ob drugem mirno zaspali. Za našo energijo in polne želodčke so poskrbeli kuharji planinske koče z zelo okusno domačo planinsko hrano.

Pustolovske počitnice so bile za otroke navdušujoča popestritev prvomajskih praznikov in takih popestritev si na Planini nad Vrhniko želimo še več. V času poletnih počitnic bomo za vse otroke, stare med 7 in 12 let, organizirali petdnevno pustolovščino, ki se bo ponovila v kar desetih različnih terminih. Vse otroke vabimo k prijavi na omenjene počitnice in tako skupno raziskovanje čarov narave. Število mest je omejeno, zato le pohitite s prijavo (op. prijavnica se nahaja na spletni strani www.veselje17.si). Mi že odštevamo dneve do novih pustolovskih počitnic. 🙂