Prostor nad oblaki, ki sprosti dušo in okrepi telo.

 

Popoln razgled nad mestom.

 

Pustolovske počitnice za otroke.

 

Najboljši čaj, jota in razgled nad mestom!

 

Dobrote iz domače kuhinje!

 
 
 
 

Sveže pečen kruh.

 
 
 

Slastna Cankarjeva kava!

 
 
1
1

 

GPS lokacija koče na Planini nad Vrhniko: +45° 58′ 17.58″, +14° 15′ 5.70″

Na Planino po različnih poteh

Številne poti, ki vodijo na Planino nad Vrhniko, so primerne tako za rekreativne aktivne športnike kot za družine z majhnimi otroki. Najpogosteje izbrana izhodišča so Štirna (Bejatnova), Star maln, Kuren, Zaplana in Ulovka pri lovski koči. Opis naštetih poti in dostop do izhodišča si lahko ogledate v sosednjem zavihku. Poleg naštetih poti je priljubljebljena še pot čez Storžev grič mimo Bukve. Primerna je za vse pohodnike, tudi družine in zahteva 2 uri zmerne hoje (Vrhnika – Betajnova – Storžev Grič – Bukev – Planina). Za vse, ki iščejo mir in sprostitev v naravi, priporočamo pot preko Blatnega dola, ki je pravtako ocenjena na 2 uri zmerne hoje (Vrhnika – Betajnova – Blatni dol – Planina). Če malo skrenemo s poti, lahko pri Blatnem dolu opazimo opuščen partizanski bunker. 

Od Gostišča Mesec poteka panoramska sprehajalna pot, ki jo prehodimo v 1 uri.  V kolikor pa vas zanimajo zgodbe, priporočamo poti mimo Rupnikove linije ali ostankov Rimskega zidu. Oba predstavljata del vojaške dediščine Vrhnike, le da Rimski zid priča o času rimskih osvajanj ozemlja, Rupnikova linija pa o bližajočih se napadih Italijanov v drugi svetovni vojni. Kaj se je tu dogajala v takrtnem času, pa nam pojasnijo informativne table, ki nas spremljajo ob poti. 

Aplikacija Planina nad Vrhniko

Za lažjo orientacijo in izbiro poti pa vam bo v pomoč aplikacija Planina nad Vrhniko (primerna za Android telefone). S posnetkom spodnje QR kode v aplikaciji, bo ta prepoznala vašo lokacijo in vas bo od vaše trenutne lokacije pripeljala na izhodišče za pešpoti ali z avtom na Planino.

 

Tel: 040 848 442
E-mail: info@planina-vrhnika.si
© 2015 Planina nad Vrhniko

Izdelava in oblikovanje:
Visart_logo