Dionizov petek – Festival hrane

sreda, 06. junij 2018 ob 11:47

Tudi tokrat se bo Dionizov petek ali nam bolje poznan kot Festival hrane odvijal na Stari Cesti na Vrhniki. Planina nad Vrhniko bo na svoji standardni lokaciji pripravila vse, da bomo skupaj z vašo pomočjo ponovno pripravili najdaljši štrukelj. Nam bo uspelo postaviti nov rekord? 😉

KDAJ: petek, 22.6., ob 15:00
KJE: Stara Cesta na Vrhniki

Preživetje v naravi

sreda, 06. junij 2018 ob 10:37

Junij je tu, Argonavtski dnevi pa že trkajo na naša vrata. To leto Planina nad Vrhniko poleg že tradicionalmega gostovanja na Dionizovem petku pripravlja še delavnico Preživetje v naravi, namenjeno otrokom in družinam.

DELAVNICA PREŽIVETJE V NARAVI
V času Argonavtskih dni se bodo otroci lahko udeležili delavnice Preživetje v naravi. Spoznali se bodo z goznim bontonom, obvezno opremo za v gozd in planine, poskušali postaviti pravi bivak in še in še. Domov pa nikako ne bodo odšli lačni, saj si bodo večerjo oz. kosilo spekli kar sami. 😀

 

KDAJ: četrtek, 21.6., od 17:00 do 20:00 in sobota, 23.6., od 9:00 do 12:00


KJE: Koča Planina nad Vrhniko

Prižig lučk na stolpu

ponedeljek, 27. november 2017 ob 19:36

V petek, 1.decembra 2017 ob 19 uri, bomo prižgali novoletne lučke na stolpu na Planini nad Vrhniko. Vabljeni na simbolličen pričetek veselega decembra.

 

 

Kaj imajo skupnega pivo, kava in štruklji?

torek, 20. oktober 2015 ob 18:04

Nič! Če pa je pivo iz pivovarne HumanFish, kava iz Escobarja, v štrukljih pa se skrivajo suhe slive…je skupni imenovalec Vrhnika! Prispevek o Vrhniki si poglejte na povezavi.

Oddaja Na lepše!

4. Ultra Šiht Planina nad Vrhniko 12.9.15

četrtek, 20. avgust 2015 ob 10:44

Napoved Ultra šihta skozi oči idejnega direktorja direktorata za šiht:

Zgodba s šihtom gre dalje..:
4. Ultra šiht na Planini nad Vrhniko BO in sicer, kot že napisano v soboto 12.9.2015
Letos je šiht klasičen, torej 8 ur švicanja, brez pardona.

Kar nekaj delavcev se je z leti že nabralo, kateri poznate delovno okolje in dogajanje..

Informacije za tiste, ki jih preizkušnja zanima so sledeče:
– – štart 12.9.2015 ob 8.00, konec ob 16.00 (se pravi šteje se še vzpon, ki se zaključi
ob 15.59.59),
– višinska razlika je cca. 430 m, razdalja cca. 2,7 km,
– pot je na pol krožna (prvih 100 višincev po isti poti, nato po strmejši poti do vrha in po
položnejši-bolj tekaški poti navzdol),
– poti so markirane, široke dovolj za srečavanje in dobro uhojene in očiščene.
– ne hodi/teče se izven markiranih poti,,
– zbor vsaj ob 7.30, da se uredijo organizacijske zadeve
– šiht se oddela v vsakem vremenu (razen v primeru izredno slabega vremena)

Ker je javno znano, da sem zelo slab, kar se tiče objave rezultatov, bo zadeva potekala digitalno in sicer preko sistema http://www.peakcheck.com/
Vzponi se bodo beležili elektronsko (spodaj in na vrhu), tako, da je letos EDINA obveznost (poleg švicanja), da morate delavci s sabo ŽE NA ŠTARTU imeti s seboj ključek od peakcheck-a, zato, da se vsi na prvem štartu pofočkamo in potem za naše čase skrbi digitalna oprema (jah, v takih časih smo, kaj čmo..) Za tiste, ki bi nam radi nakopali nekaj dodatnega dela, bomo tudi na štartu imeli nekaj ključkov za prodajo 🙂

Hrana pijača in ostalo:
Kot do sedaj, bo spodaj miza, kjer si lahko vsak prinese, kar mu paše in kar bo malical. Poskušali bomo spet zrihatat energijsko pijačo in večjo posodo, da boste lahko ”tankali” med postanki.
Na vrhu se bodo pekle palačinke in kuhal čaj. Velja, kot do sedaj – gor se dobijo palačinke in čaj. Od vkljucno drugega kroga naprej dobite palacink kolikor želite in ne samo vsak drugi krog :D (tko, mi je reku šefe).
Na koncu bo topla malica (ričet, pasulj., ne vem, kaj točno bo šefe skuhal).

Facebook stram Koče na Planini in obvestilo o dogodku:

https://www.facebook.com/events/917701551602318/

DELAVSKE NAGRADE:
Če bodo letos okoliški sponzorji pripravljeni oddati kakšnen svoj produkt, bomo poskušali nagraditi najhitrejše moške in ženske (obljubiti ne morem, potrudil se bom..)

PRIJAVA IN STROŠKI:
Prosil bi vse, ki jih dogodek zanima in se ga bodo udeležili, da se prijavijo na
ultra.siht.planina@gmail.com, zaradi lažje organizacije in zagotavljanja potrebnih zalog do vsaj 11.12.2015 do 18.00

Stroški:
Prijavnine ne bo, če bo kdo želel, lahko podari kak euro za dobre namene (karkoli se bo zbralo, se bo dalo naprej komu, ki res potrebuje.., nakup hrane za RK ali podobno..). Šef koče(Mitja) je rekel, da so palačinke in pasulj njegova ”dobra volja”, ostalo pa poskušamo narediti z nič ali čim manj stroški.

KJE IN KAM:
Za tiste, ki ne vedo, pa bi radi vedeli kako do štarta, bo na spodnjem linku mogoče še najbolj razloženo, če ne lahko podam še bolj točne napotke
http://www.planina-vrhnika.si/opisi-poti-in-izletov/

Za vse dodatna pojasnila, pa prosim vprašanja na zgoraj navedni mail , lahko pa seveda tudi tukaj v temi.

Pri organizaciji in izvedbi vsega skupaj bo letos spet najbrž vajeti precej držal Mitja – oskrbnik koče, jaz bom upam, da čim več ur oddelal na šihtu.

Lep pozdrav in dobr tek!
Marko
šumadinac

Vseslovenski simultani pohod v hribe: 20.- 21. junij

ponedeljek, 15. junij 2015 ob 10:43

Osvoji enega od 14-ih vrhov po Sloveniji. Zagotovi si svoj ključek s katerim na vrhu zabeležiš vzpon na PeakCheck.com.

20. ali 21.06.2015 se gibaj s celo Slovenijo in osvoji eno od lepih nagrad!

Ključek tudi po dogodku uporabljaš za beleženje vrhov v virtualno planinsko knjižico na PeakCheck.com. Sodeluješ na drugih dogodkih, izzivih in športnih prireditvah! Več TUKAJ.

Na izzivu lahko sodeluje vsak, ki ima ključek Peakcheck (naročilo ključka) in je registriran portalu Peakcheck.com in bo na dan 20. – 21.6.2015 zabeležil vzpona na eni iz med vseh lokacij, ki je opremljena s sistemom Peakcheck.com. Ključek lahko kupiš tudi na dan izziva v koči na Planini nad Vrhniko.

Potopisno predavanje: gremo pod zemljo!

torek, 09. junij 2015 ob 22:45

V petek, 12. junija ob 18.30 uri nas čaka nekoliko drugačno predavanje. Eden najbolj aktivnih domačih jamarjev, Jernej Petrovčič, nam bo predstavil okolje, kamor zaidejo le redki. Podzemno delo v blatu, vodi, ozkih rovih, prehodih in vertikalah je nagrajeno z podzemnimi dvoranami, kapniki, slapovi in jezeri. Kaj se skriva v tleh v okolici Vrhnike? Vedno intuziastični Jernej nam bo podal odgovore iz prve roke; tiste roke, ki se pogosto prva dotakne neraziskanih delov podzemlja.  Se vidimo v petek popoldan!

Vstop prost!

Potopisna predavanja na Planini nad Vrhniko

sreda, 27. maj 2015 ob 20:14

Spet so na vrsti medenjaki, platno in projektor: s potopisi začnemo ta petek, 29.maja ob 18.30 uri. Začel bo Brane, ki nam bo predstavil biser Atlantika, otok cvetja, strmih obal, prepadnih dolin in vulkanskih gora…Madeiro! Tokrat bomo predavanje poskusno izvedli zunaj! Vstop prost, če lahko tako rečemo, dobro voljo dobite na Planini. Preberite več

Mi vas vseeno pričakujemo z enim brezplačnim pivom za vsakogar!

petek, 22. maj 2015 ob 13:55

Sobotna Zlatorogova transverzala ponosa na Planini nad Vrhniko je odpovedana zaradi slabe vremenske napovedi. Odpovedan je tudi ves spremljajoči program. Pivovarna Laško bo kljub temu vse kaveljce in korenine, ki se bodo podali na vrh Planine nad Vrhniko nagradila z enim brezplačnim pivom.

Se vidimo!

Zlatorogova transverzala na Planini 2015 odpovedana!

četrtek, 21. maj 2015 ob 12:00

Zaradi slabe vremenske napovedi za soboto 23.maja je akcija Gremo v hribe odpovedana. Več na FB profilu Gremo v hribe ali na spletni strani Gremo v hribe. Posledično odpade tudi ves spremljajoči program, ki je bil predviden. Podelitev priznanj za vzpone v letu 2014 je prestavljena na soboto, 30. maja 2015. Akcija zbiranja pomoči za otroke ostaja: vse kar ste imeli namen prinesti na Planino še vedno lahko prinesete ali pa se dogovorimo za prevzem. Društvo Pomagajmo Slovenskim otrokom bo veselo vsakega prispevka v obliki igrač, sladkarij ali trajnih prehranskih izdelkov.